December 21, 2021

Een online borrel laten slagen?

Voor werknemers binnen een bedrijf kan die online borrel best even raar en vreemd zijn. Je moet er dus echt wel even wat voor uit de kast halen om die online borrel tot een slagen te brengen. Daar zijn werknemers en het bedrijf zelf in grote lijnen verantwoordelijk voor. Maar je kunt er ook voor zorgen dat de bijeenkomst in grote lijnen al gepland is. Zo kan iedereen die hierbij is op zijn eigen manier aanwezig zijn en wordt het een stuk leuker. 

Een online borrel is dus echt een aanrader voor ieder bedrijf. En je hebt er echt niet veel voor nodig om het te laten slagen. Een andere optie is niets doen, daar schiet je als bedrijf ook niet veel mee op! 

Toch samenzijn tijdens een online borrel?

Hoewel een online borrel niet echt als samenzijn voelt kun je er wel een geslaagd event van maken als bedrijf. Je kan denken aan iedereen een momentje te geven wat te vertellen. En het is vaak goed om iets te vragen van werknemers dat niets met werk te maken heeft. Iets dat normaal op het kantoor of binnen een bedrijf bij het koffiezet apparaat gedeeld wordt bijvoorbeeld. Het maakt een avond een stuk persoonlijker, gezelliger en ook leuker!

Is online activatie niet wennen?

Natuurlijk is online activatie lastig en wennen. Maar als het fysiek niet lukt om samen te zijn en iets te organiseren als bedrijf moet je natuurlijk andere mogelijkheden aansnijden. Je kan dan denken aan een online evenement of borrel. Leuk voor het personeel en je kunt er een behoorlijk creatieve draai aan geven. Zeker handig als je echt op zoek bent naar die leuke manier om iedereen die nu misschien alleen een naam heeft ook een gezicht te geven. Zo weten werknemers weer met wie ze mailen en bellen. 

Wees creatief met een online borrel!

Het is goed om vooral creatief te zijn als het om een online borrel of bijeenkomst gaat. Je kunt als bedrijf bijvoorbeeld een ieder iets toesturen om de borrel mee te openen en een eigen opdracht geven. Daarnaast heb je als bedrijf vaak ook het een en ander te delen met je werknemers. Maak van het moment gebruik en kies de juiste woorden om de borrel mee te openen. Let erop dat het vooral leuk is voor iedereen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *