July 22, 2022

Welke internet verbinding werkt voor jou

Een solide internetverbinding is de sleutel tot effectieve zakelijke communicatie. De verbinding die je kiest, heeft invloed op de tevredenheid van jouw medewerkers, klanten en partners. Het heeft dagelijks invloed op jouw productiviteit, efficiëntie en reputatie en kan jouw bedrijfsresultaten ernstig beïnvloeden.

De typische internetgebruiker kent het verschil niet tussen de verschillende soorten internettoegang. Ze willen gewoon een zakelijke internetservice die de klus kan klaren zonder vertraging, haperingen of bevroren schermen van de dood. Natuurlijk, de meeste opties bieden je snelle internettoegang, maar ze zijn op verschillende manieren nog steeds heel verschillend. En als bedrijf wil je investeren in de internetverbinding die je de beste betrouwbare service biedt voor jouw budget en behoeften.

Er zijn twee grote beschikbare internetverbindingen. Dit zijn glasvezel en kabel. Glasvezel- en kabelinternetverbindingen verschillen in structuur, functionaliteit, betrouwbaarheid en zelfs snelheid. Hier is een belangrijke vergelijking van factoren voor glasvezel- en kabelinternetverbinding om je te helpen de vraag te beantwoorden: Hoe moet ik glasvezel vergelijken met kabel?

Glasvezel versus kabel: structuur

Kabelinternet maakt gebruik van dezelfde technologie als kabeltelevisie. Het gebruikt een coaxkabel (coax) om gegevens te verzenden. De coaxkabel bevat een koperen kern die is geïsoleerd met aluminium, een koperen afscherming en een buitenste plastic laag.

Een coaxkabel kan tegelijkertijd zowel de internetverbinding als het televisienetwerk van stroom voorzien. Hierdoor kan de serviceprovider de twee diensten bundelen, maar om toegang te krijgen tot kabelinternet heb je een kabelmodem en een kabelmodem-afsluitsysteem nodig.

Aan de andere kant wordt een glasvezelinternetverbinding verzonden via glasvezelkabel. De glasvezel internetkabel bevat plastic of glas dat gemoduleerd licht doorlaat. Deze dunne vezelstrengen kunnen digitale informatie over zeer lange afstanden vervoeren.

Is glasvezel internet betrouwbaarder en veiliger dan kabel?

Met een toename van hybride werken, onderwijs op afstand en internetgebruik in het algemeen, heb je een verbinding nodig waarop je kunt rekenen. Glasvezelinternet is minder gevoelig voor signaalinterferentie en dankzij de nieuwere infrastructuur van het systeem vermijd je de onvermijdelijke storingen die gepaard gaan met oudere kabelinfrastructuur. 

Glasvezel is beter bestand tegen temperatuurveranderingen, contact met water en andere omgevingsveranderingen dan kabel, en omdat de lijn rechtstreeks het huis binnenkomt, zijn problemen die kabel heeft met betrekking tot signalen van verre satellieten of torens niet van toepassing.

Glasvezelinternet heeft ook enkele cruciale voordelen vanuit veiligheidsoogpunt. Omdat glasvezel geen signaal uitstraalt, is het voor hackers moeilijker om er gegevens uit te halen. Pogingen om glasvezel internet aan te boren, zouden waarschijnlijk resulteren in het breken van de glasvezels, een gebeurtenis die snel zou worden ontdekt door de systeembeheerders. Met kabel kunnen hackers makkelijker signalen onderscheppen om toegang te krijgen tot netwerken.

Wat zijn de kostenverschillen tussen glasvezel en kabel?

Je kunt de beste internet provider zoeken zodat je de beste prijzen vindt. Als je kiest voor glasvezel dan krijg je een hogere snelheid en kun je met meerdere apparaten streamen. Daarnaast ben je zeker van een veilige browser.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *