June 28, 2022

Dit zijn de bekendste online strategieën

Als onderneming is het heel erg belangrijk dat je de juiste online strategie inzet. Je kunt online marketing namelijk zien als een van de belangrijkste werkzaamheden voor je bedrijf. Het gaat immers hand in hand met vindbaarheid, klantenbereik en nog veel meer. Er bestaan een heleboel verschillende soorten online marketing. Maar welke past er bij jouw bedrijf? Om hierachter te komen zijn een aantal online marketing strategieën voor jou op een rij gezet.

De welbekende e-mailmarketing 

Ten eerste heb je e-mailmarketing. Eigenlijk spreekt deze strategie bijna voor zichzelf. Bij e-mailmarketing worden er doelgerichte e-mails verstuurd naar een bepaalde doelgroep. Dit noemen ze ook wel direct klantencontact. De e-mails kunnen over van alles gaan. Het is niet een vast bericht dat telkens gestuurd wordt. Zo kan het gaan over een dienst, product, evenement of iets anders. E-mailmarketing is relatief goedkoop, eenvoudig te gebruiken en voor iedereen toegankelijk. Het nadelige van e-mailmarketing is dat je in het bezit moet zijn van de e-mailadressen van jouw doelgroep. 

Zoekmachine marketing

Daarnaast zou je ook kunnen kiezen voor een zoekmachine marketing strategie. In de huidige markt is dit een strategie waar je haast niet aan ontkomt. Deze tactiek bestaat uit meerdere onderdelen. Het eerste onderdeel is betaalde marketing of advertenties (SEA). Het tweede onderdeel heeft te maken met organisch verkeer aantrekken naar je website. SEO is vooral lange termijn gericht. Het is een belangrijk marketingonderdeel in de huidige markt en zeker waard om in te investeren. Als jezelf niet bgoed genoeg bekend bent met zoekmachinemarketing is het verstandig om deze werkzaamheden uit te besteden.  

Alles over sociale media marketing 

Tot slot kun je ook marketing op sociale media inzetten. Deze vorm van marketing verloopt geheel via sociale media platforms. Deze strategie is nog jong en heeft veel potentie.  Je kan adverteren op verschillende platformen zoals Facebook, Instagram of TikTok. Welk social media platform het meest aantrekkelijk is is vaak afhankelijk van je doelgroep. De gemiddelde leeftijd van een gebruiker van TikTok is aanzienlijk jonger dan op Facebook. Social media marketing is aantrekkelijk voor veel verschillende soorten bedrijven. Als je bijvoorbeeld een sociale media platform wilt gaan gebruiken voor de marketing voor uitzendbureaus kan LinkedIn aantrekkelijk zijn. Maar voor een Make-up bedrijf kan Instagram weer meer mogelijkheden bieden. 

Oftewel, er komt veel kijken bij online marketing. Overweeg dan ook goed of je de marketingactiviteiten zelf uitvoert of het uitbesteed. Het voordeel van marketing uitbesteden is bijvoorbeeld dat je mee kan profiteren van alle kennis, connecties en vaardigheden van het marketingbedrijf.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *