June 3, 2021

Linkbuilding tips voor beginners

Bij linkbuilden verzorg je links van andere sites naar jouw website. Hierdoor komt jouw pagina hoger in de Google zoekresultaten te staan. Deze vorm van SEO wordt steeds populairder, want het is een relatief goedkope en effectieve online marketingstrategie. Wil je ook aan de slag gaan met linkbuilden, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? In deze blog lees je tips die bedoeld zijn voor startende linkbuilders.

Creëer goede content 

Het begin van elke goede linkbuilding strategie is het maken van goede content. Hierdoor hoef je niet actief op zoek naar sites die naar je pagina willen linken, maar zorg je ervoor dat anderen vanzelf naar je site door gaan verwijzen, bijvoorbeeld op hun eigen site of op social media omdat ze jouw content waardevol vinden. 

Hou rekening met de technische aspecten

Bij linkbuilden komt een aantal technische aspecten kijken. Zo is bijvoorbeeld niet iedere link evenveel waard. Hoe hoger de pagina die naar jou linkt zelf in de Google rankings staat, hoe hoger jouw site in de rankings komt. Daarnaast is de ankertekst, oftewel de tekst waarachter de link hangt erg belangrijk. Google ziet dit namelijk als een beschrijving van wat er op de pagina te vinden valt. Je doet er dus verstandig aan om bijvoorbeeld veel gebruikte zoekwoorden in de ankertekst te zetten.

Maak gebruik van een linkbuilding administratie tool

Het proces van linkbuilden kan al gauw onoverzichtelijk worden: met wie had ik ook alweer die linkruil afgesproken? Welke ankertekst hoorde bij deze link? Door een linkbuilding administratie bij te houden, wordt het proces een stuk overzichtelijker en werk je uiteindelijk ook een stuk efficiënter. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je linkbuilding administratie bij te houden in een spreadsheet, maar bij te veel gegevens kun je ook dan al gauw het overzicht verliezen. Daarom kan je beter kiezen voor een speciale linkbuilding administratie tool. Een bijkomend voordeel van zo’n tool is dat hij automatisch bijhoudt welke links nog actief zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *