April 19, 2021

Situaties waarin een VPN van pas komt

Een ‘Virtual Private Network’, kortweg VPN, biedt enorm veel voordelen. Zo kun je er veiliger mee internetten of films en series in het buitenland bekijken die je eigenlijk alleen maar in je thuisland kunt zien. Maar ook voor zakenreizigers biedt het uitkomsten, bijvoorbeeld doordat ze bepaalde geografische blokkades kunnen doorbreken. Deze en nog meer voordelen worden in onderstaande blog uitgelegd!

Een VPN omzeilt restricties

Als zakenman- of vrouw reis je de hele wereld over, maar niet overal heb je toegang tot goed, snel en betrouwbaar internet. Door een VPN te gebruiken, heb je hier minder last van. Ook ben je er van verzekerd dat de gevoelige informatie die je verstuurt versleuteld en beter beveiligd verstuurd wordt, hierdoor is de kans dus kleiner dat je gehackt wordt als je op een onbekend netwerk zit. Ook kun je bepaalde restricties omzeilen, bijvoorbeeld censuur. In sommige landen is persvrijheid geen vanzelfsprekendheid en toegang tot betrouwbare bronnen ligt dus niet binnen handbereik. Met een VPN kan je dit vermijden en alsnog toegang krijgen tot deze gegevens. Let wel: dit is tegen de regelgeving in sommige landen, zoals China.

Een VPN doorbreekt geografische blokkades

Ben je een student die een uitwisseling in het buitenland volgt? Een Nederlander in Australië die graag het Nederlandse journaal wilt zien? Of gewoon een fan van Nederlandse films en series? Dan is een VPN zeker wat voor jou. Hiermee kun je namelijk alsnog Nederlandse content zien in het buitenland aangezien het netwerk denkt dat jij je nog in Nederland bevindt. Ook werkt dit bijvoorbeeld met de Amerikaanse Netflix waarmee je de content voor dat land kunt zien terwijl je je daar niet bevindt. Je omzeilt dus de geografische blokkades!

Heb je nog geen goede VPN aanbieder gevonden? De beste VPN vind je op de website van Good VPN Services.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *