October 20, 2020

Waarom SEO onmisbaar is in uw bedrijf

Tegenwoordig is het bijna ondenkbaar als je als bedrijf geen webshop of website hebt. Mocht de focus hier niet op liggen, dan zou je kunnen denken dat een combinatie van goede producten met de juiste prijzen er wel voor zorgen dat de zaken online goed verlopen. Toch blijkt dit vaak niet zo makkelijk als dat je zou denken. Als nieuw bedrijf wil je het liefst dat je als één van de eerste verschijnt als er op Google gezocht wordt naar producten die jij aanbiedt. De eerste zoekresultaten worden namelijk het meest bekeken, en zullen dus ook het beste verkopen! Dan is de vraag nog, ‘hoe kom ik hogerop in de zoekresultaten van Google?’

 

Zoekmachine optimalisatie

Wat is SEO en wat voor functie heeft het? SEO betekent in het Nederlands zoekmachine optimalisatie en is een verzamelnaam voor diverse technieken die ervoor zorgen dat jouw website een hogere positie krijgt in de zoekmachine met als gevolg dat meer mensen jouw website bezoeken. Hoe hoger de positie in Google, hoe gunstiger dit is voor jou als ondernemer. Er zijn echter heel veel factoren waarop Google jouw website beoordeelt en dit heeft invloed op jouw positie. Dit kunnen factoren zijn zoals: gebruiksvriendelijkheid van de website, mobiel vriendelijkheid van de website en de kwaliteit van de content.

Gelukkig hoeven we niet allemaal verstand te hebben van hoe dit soort zaken tot in de detail werken. Er zijn een heleboel bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben om het makkelijker te maken voor ondernemers. PositiveDigits is één van deze bedrijven, zij begeleiden en adviseren bedrijven zodat zij kunnen groeien en hun potentie op de markt kunnen realiseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *