October 7, 2022

Is een Excel cursus nuttig?

Er is geen twijfel dat Excel een krachtig hulpmiddel is in het bedrijfsleven. Maar is het begrijpen en beheersen van Excel daadwerkelijk noodzakelijk in het kantoor leven? In deze blogpost onderzoeken we of een Excel-cursus nuttig is of niet voor waar u zich op dit moment in uw zakelijke leven bevindt. Misschien bent u aan het solliciteren en heeft u kwaliteiten nodig die u aantrekkelijk maken voor de werkgever, of bevindt u zich in een positie waar u daadwerkelijk een baan heeft gekregen maar niet goed uit de voeten komt. Als dit het geval is, blijf dan vooral verder lezen!

Hulpmiddel

Excel is een krachtig hulpmiddel dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals gegevensanalyse, het maken van grafieken en diagrammen, en het uitvoeren van wiskundige bewerkingen. Niet iedereen hoeft echter te weten hoe ze Excel in hun dagelijks werk moeten gebruiken. Als u iemand bent die Excel regelmatig gebruikt, dan kan het volgen van een Excel-cursus voordelig voor u zijn. Gebruikt u Excel echter slechts af en toe of voor eenvoudige taken, dan is een Excel-cursus misschien niet nodig.

Let op

Hieronder volgen enkele factoren waarmee u rekening kunt houden wanneer u beslist of een Excel-cursus geschikt is voor u:

-Uw huidige vaardigheidsniveau met Excel

-Hoe vaak u Excel gebruikt

-Welk type baan u heeft (of solliciteert)

-De complexiteit van de Excel-taken die u uitvoert

Vaardigheidsniveau

Als u niet zeker bent van uw vaardigheidsniveau met Excel, zijn er een paar manieren om dit te beoordelen. Eén manier is om een online quiz of test te doen die de basisbeginselen van Excel behandelt. Een andere manier is gewoon proberen Excel te gebruiken voor een taak die u moet uitvoeren (zoals het maken van een budget) en kijk hoe moeilijk het voor u is. Vindt u Excel erg moeilijk om te gebruiken, dan is het volgen van een Excel-cursus wellicht een goed idee.

Hoe vaak u Excel gebruikt

Als u Excel slechts af en toe hoeft te gebruiken (bijvoorbeeld één keer per maand of minder), dan is een Excel-cursus misschien niet nodig. Als u echter Excel vaker gebruikt (bijvoorbeeld een paar keer per week), dan kan een Excel-cursus nuttig zijn.

 

Hopelijk heeft deze blogpost u kunnen helpen en genoeg informatie gegeven. Als dit niet het geval is, laat dan vooral een berichtje achter, en dan zullen we zo snel mogelijk reageren.

 

Bron: www.learnit.nl

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *