June 30, 2022

Verbinding maken met alle data

Veel bedrijven werken tegenwoordig met op maat gemaakte software. Deze software bestaat vaak uit meerdere programma’s. Hierdoor moeten werknemers de data vaak meerdere malen overzetten zodat deze in elk programma zichtbaar is. Hier is tegenwoordig een oplossing voor! Dit scheelt een hoop tijd en geld. 

 

Business intelligentie 

Met business intelligentie kun je grote hoeveelheden data omzetten in bruikbare informatie. De doelstelling hiervan is dat jij met deze data optimaal inzicht krijgt in je bedrijf. Doordat je nu een optimaal inzicht hebt in het bedrijf kun je beslissingen nemen op basis van deze data. 

 

Aan de slag met power BI

Mocht je met je bedrijf willen starten met power b dan is het belangrijk om hier op de juiste manier mee te starten. Power bi is niet moeilijk in gebruik. Wel is het lastig als je niet weet hoe het werkt. Voor het gebruik van power bi zijn er een hoop cursussen beschikbaar. Met deze cursussen leer je in relatief korte tijd de beginselen van power bi. Hierdoor kun je snel van start en weet je je weg te vinden in de software. De duur van een cursus is over het algemeen een halve dag. Buiten de cursussen zijn er ook een hele hoop groepen waar veel informatie wordt gedeeld en het mogelijk is om vragen te stellen. Power BI heeft zo verschillende koppelingen. Elke koppeling heeft zo zijn eigen werking. Een voorbeeld hiervan is de afas koppeling. Dit is een van de bekendste koppeling. Enkele voorbeelden hiervan zijn het kunnen inzien van de omzet van het huidige jaar, maar ook de afgelopen jaren. Ook kun je crediteuren en debiteuren en zo heb je nog heel wat efficiënte tools. 

 

Waar wordt al deze data opgeslagen?

Je vraagt je dan ook vast af waar al deze data worden opgeslagen. Dit gebeurt in een zogeheten datawarehouse. Dit is een online database waarin alle data wordt opgeslagen. Doordat je je gegevens een paar keer per dag doorstuurt naar deze database kunnen deze worden teruggekoppeld en zo in elk programma worden verwerkt. 

 

Ondersteuning 

Het is zeker mogelijk om hier ondersteuning in te krijgen. Er zijn diverse bedrijven die hier ondersteuning in aanbieden. Zo is KPI solutions is hier een goed voorbeeld van. Zij bieden onder andere ook diverse cursussen aan. Voor de power BI zijn er dan ook cursussen voor beginners en gevorderde, je kunt immers altijd blijven leren en beter worden met de technologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *