June 11, 2021

Logo ontwerp in Nijmegen

In Nijmegen zijn veel verschillende creatievelingen die jou en je bedrijf kunnen helpen met een logo ontwerp. Door een logo ontwerp in Nijmegen te laten maken zal er altijd een bedrijf tussen zitten die je kan helpen. Een logo ontwerp in Nijmegen is dus niet zomaar gemaakt. Ga op zoek naar de creatieveling die bij jou en je bedrijf past.

 

Verschillende soorten logo’s die je kunt laten ontwerpen in Nijmegen

Een logo is het beeldmerk waar je bedrijf mee geassocieerd wordt. Vaak bestaat een logo uit een woordmerk met een beeldmerk, embleem, monogram en meer dat voor de organisatie staat. Voorbeelden van de logo’s:

  • Een embleem: Het merk Alfa Romeo heeft een embleem.
  • Monogram: Een monogram zijn ineengevlochten letters. Neem bijvoorbeeld de H&M.
  • Beeldmerk: Hierbij is het beeld daadwerkelijk de naam. Bij de Bij de McDonalds is het de M.
  • Zegel: Een zegel is een soort stempel. Het logo van Douwe Egberts is hier het perfecte voorbeeld van.
  • Woordmerk: Hierbij heb je alleen een woord als logo zonder iets erbij. Neem bijvoorbeeld de HEMA.
  • Logo met een mascotte: Neem hierbij de ING. Hun hebben de leeuw als mascotte.

Zoals je ziet zijn er verschillende logo soorten om uit te kiezen als je een logo ontwerp in Nijmegen laat maken.

 

Hoe weet ik welk logo ontwerp bij mij past?

Voor je en logo ontwerp laat maken in Nijmegen is het verstandig om van te voren uit te zoeken welk logo stijl bij je past. Dit kun je doen door eerst op internet inspiratie op te doen, hiervoor kun je pinterest of Behance gebruiken. Het beste is om er een moodboard van te maken voor de ontwerper Daarnaast kan het ook geen kwaad om op papier te schetsen wat je voor ogen hebt voor je bedrijf. Dit hoeft niet mooi te zijn, als je maar ziet wat je bedoeld. Door deze twee dingen te doen heeft de ontwerpen een goed beeld van wat jij voor ogen hebt voor je bedrijf. Je logo hoeft overigens niet precies uit te stralen wat je doet. Als je een timmerman bent hoef je niet perse een hamer in je logo te verwerken. Nu is dit natuurlijk de taak van de creatievelingen in Nijmegen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *