February 11, 2021

Betty Blocks: zelf aan de slag met apps

Ze zijn zo handig: apps. Ze maken ons leven net iets makkelijker. Voor de consument, maar zeker ook voor bedrijven. Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om een app te maken voor je doelgroep, maar ook voor intern gebruik binnen je bedrijf. En daarvoor kun je een programmeur inschakelen die deze applicatie voor je gaat ontwikkelen, maar veel bedrijven en organisaties kiezen er tegenwoordig liever voor om het in eigen beheer te (laten) doen. Daarvoor gebruiken ze Betty Blocks. Met dit platform kun je snel apps ontwikkelen. En vaak ook nog wel sneller dan met traditioneel programmeren.

 

Wat houdt Betty Blocks in?

Betty Blocks is een aPaas-platform (application platform as a service). Het is geen programma dat je op de pc installeert, maar het werkt volledig in de cloud. En technische kennis van allerlei programmeertalen hoef je niet te weten om applicaties te bouwen. Zelfs als het gaat om complexe apps. Ook het zelf beheren en doorontwikkelen gaat eenvoudig en snel. Wil je dus echt puur de focus leggen op je business en veel minder op code en IT, dan is Betty Blocks jouw antwoord.

 

De voordelen van Betty Blocks

We noemden al dat je geen programmeerkennis in huis hoeft te hebben om te werken met Betty Blocks. Maar het levert je nog veel meer mooie voordelen op. We noemen er een paar:

 

  • Met het visuele ‘drag en drop’ ontwerpsysteem zie je meteen wat je aanpast. Dat werkt echt zeer gebruiksvriendelijk
  • De gebruiksvriendelijkheid maakt dat je 8 tot 10 keer sneller apps kan ontwikkelen dan wanneer je traditioneel gaat programmeren.
  • Lagere investeringskosten
  • Flexibel en schaalbaar
  • Zelf beheren en doorontwikkelen
  • Online, cloud-based en geschikt voor alle apparaten
  • Snel en eenvoudig te integreren met andere apps.

 

Welke apps kun je ermee maken?

Met Betty Blocks kun je apps maken in de volgende categorieën:

  • Backoffice applicaties
  • Webapplicaties
  • Mobiele applicaties

 

Backoffice applicaties

Een backoffice applicatie is geschikt voor intern gebruik. Het richt zich met name op het digitaliseren van werkprocessen. Denk bijvoorbeeld aan projectondersteuning,  productbeheer, data integratie en offerte tools. Betty Blocks heeft kant-en-klare features als formulieren, overzichten, filters en zoeken en het exporteren / importeren van workflows.

 

Webapplicaties

Een webapplicatie kun je extern inzetten voor bijvoorbeeld je klanten. Denk daarbij aan een klantportaal, een track & trace, data dashboard of nieuwsvoorziening. Belangrijk daarbij is dat je dezelfde uitstraling wilt meegeven als de huisstijl van je organisatie. Ook wil je dat het op zowel mobiel, tablet als desktop te gebruiken is. Daarom maak je deze apps ook altijd responsive. Responsive wil zeggen dat het meeschaalt op elk scherm.

 

Mobiele applicaties

Mobiele applicaties zijn wellicht de bekendste variant. Je kunt ze downloaden uit de Google Play Store en de Apple AppStore. Doordat ze op de telefoon worden geinstalleerd kunnen de apps ook meteen gebruik maken van de functies van de telefoon in kwestie. Daarbij kun je denken aan onder meer NFC, de locatie en de fotocamera.

 

Zelf aan de slag met een Betty Blocks ontwikkelaar

Betty Blocks is dus een zeer gebruiksvriendelijk platform en programmeerkennis is niet nodig. Toch is het wel fijn om even op weg geholpen te worden als je nog niet eerder ermee hebt gewerkt. Zoek daarom een Betty Block ontwikkelaar die jou helpt met het opzetten van je eerste project.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *